Saakașvili cere Uniunii Europene și Angelei Merkel să îl ajute împotriva lui Poroșenko

106
Saakașvili cere Uniunii Europene și Angelei Merkel să îl ajute împotriva lui Poroșenko - saakasvili-1518534860.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte georgian devenit lider al protestelor în Ucraina Mihail Saakașvili a cerut, ieri, Uniunii Europene și cancelarului german Angela Merkel în special să-l sprijine în campania sa anticorupție împotriva președintelui ucrainean Petro Poroșenko, informează DPA.

"Poroșenko distruge Ucraina și vrea să mă îndepărteze pentru că denunț corupția", a declarat Saakașvili pentru tabloidul german Bild. "Dacă Uniunea Europeană și mai ales cancelarul Angela Merkel nu fac în cele din urmă ceva, Ucraina se va rupe", a adăugat el.

Saaskașvili a fost reținut, luni, de membri ai poliției de frontieră puternic înarmați în timp ce lua masa într-un restaurant din Kiev și îmbarcat la bordul unui avion privat cu destinația Varșovia, capitala Poloniei.

El susține că Poroșenko este responsabil pentru aceasta și a anunțat că intenționează să se întoarcă în Ucraina pentru a continua să participe la demonstrațiile anticorupție ce îl vizează pe Poroșenko.

În septembrie, Saakașvili, căruia i-au fost retrase cetățeniile georgiană și ucraineană, a trecut frontiera din Polonia în Ucraina în timpul unei ciocniri între susținătorii săi și autorități.

Poroșenko l-a ajutat pe Saakașvili să devină guvernator al regiunii ucrainene Odesa în 2015, dar Saakașvili a demisionat un an și jumătate mai târziu, acuzându-l pe Poroșenko de perpetuarea corupției endemice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.316 secunde