Rușii au ieșit în stradă, după tragedia de la mall-ul în care au murit cel puțin 41 de copii

6555
Rușii au ieșit în stradă, după tragedia de la mall-ul în care au murit cel puțin 41 de copii - rusiiauiesitinstrada-1522250903.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de ruși au ieșit în stradă după tragedia de la Kemerovo pentru a denunța corupția și a-i cere demisia lui Vladimir Putin, aflat de 18 ani la puterem și reales, recent, pentru al patrulea mandat la Kremlin.


Ei au cerut socoteală în cazul incendiului din orașul siberian Kemerovo, soldat, oficial, cu 68 de morți, între care 41 de copii. Însă mulți oamenii nu cred în acest bilanț, acuzând puterea că denaturează cifrele și informațiile la fel ca pe vremea Uniunii Sovietice.


În pofida sosirii lui Putin la Kemerovo pentru a da asigurări că este alături de rudele victimelor și responsabilii vor fi trași la răspundere, mulți ruși sunt de părere că sistemul are partea sa de vină. 


La Sankt Petersburg, în orașul natal al președintelui rus, la Moscova, la Kemerovo și în alte orașe din Rusia oamenii au ieșit în stradă pentru a denunța flagelurile societății și pentru a cere demisia actualei conduceri.


"Corupția ucide", se putea citi pe mai multe pancarte. Alți protestatari au scandat "Ne-am săturat de Putin", "Putin demisia", "Trebuie scos piticul din Kremlin" sau "Vova și Aman la închisoare". 


Pe de altă parte, la Kemerovo, guvernatorul adjunct al regiunii, Serghei Țivilev, s-a așezat în genunchi în fața lui Vladimir Putin pentru a-și cere iertare. 


Un bărbat care și-a pierdut cinci membri ai familiei în incendiul de la Kemerovo a devenit un simbol al furiei protestatarilor. Igor Vostrikov, un om de afaceri de succes, spune că "nu mai are nimic de pierdut și va lupta pentru dreptate". A rămas fără soție, fără trei copii și fără o soră. "De ce nu vin să ne salveze?", l-a întrebat fiica sa, la telefon, în timp ce focul înainta. Plecat din oraș, bărbatul nu putea face nimic. 


"Igor, ardem de vii aici, te iubim", i-a transmis soția sa înainte de a muri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.531 secunde