Rusia / Vladimir Putin a fost reales președinte cu peste 70 la sută din voturi

244
1
Rusia / Vladimir Putin a fost reales președinte cu peste 70 la sută din voturi - putin-1521400769.jpg

Articole recomandate

Vladimir Putin va conduce Rusia încă șase ani. El a obținut duminică un nou mandat la președinția Rusiei, în urma unui scrutin fără suspans, potrivit exit-poll-urilor citate de BBC News. Scrutinul a venit în toiul unei reintensificări a tensiunilor cu Occidentul.


Vladimir Putin: 73,9%

Pavel Grudinin: 11,2%

Vladimir Jirinovski: 6,7%

Xenia Sobceak: 2,5%




Sondajul a fost efectuat la nivel național de VTsIOM, care a intervievat 161.000 de persoane, în 1.200 de circumscripții, din 68 de provincii și are o marjă de eroare de 3,5 puncte procentuale.


Prezența la vot este de 59,9 la sută și este mai mică decât în 2012 cu cinci procente, în schimb, liderul de la Kremlin a obținut mai multe voturi decât acum șase ani, când a fost votat de 64 la sută dintre ruși.


În schimb, unii observatori au avertizat că scrutinul este pătat de numeroase cazuri de introducere ilegală de buletine de vot în urne și de alte nereguli.


 Franța a anunțat că nu recunoaște desfășurarea alegerilor prezidențiale ruse în Crimeea

"Franța nu recunoaște organizarea alegerilor prezidențiale ruse în Crimeea, duminică. La patru ani de la anexarea ilegală a Republicii autonome Crimeea și Sevastopolului, Franța rămâne ferm atașată restabilirii depline a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional. Punerea în discuție prin forță este contrară dreptului internațional, inclusiv angajamentelor asumate de Federația Rusă", declarat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat citat de agerpres.ro.


Autorități electorale ruse au anunțat că examinează o serie de incidente cu privire la introducerea ilegală a unor buletine de vot în urne în alegerile ruse de duminică, scrie The Associated Press.

Unul dintre incidente a avut loc în localitatea Liuberți, situată lângă capitala rusă. Irina Konovalova, președinta Comisiei electorale a regiunii Moscova, a anunțat că toate buletinele de vot din runa respectivă au fost declarate invalide, scrie news.ro.

De asemenea, într-o localitate din Extremul Orient, Artiom, un bărbat a introdus mai multe buletine de vot în urmă, potrivit Tatinei Gladhih, președinta comisiei electorale din regiune. Ea a anunțat că urna a fost sigilată, iar bărbatul respectiv arestat.

Comisia electorală centrală (CEC) rusă a anunțat la rândul ei că examinează acuzații cu privire la introducerea ilegală a unor buletine de vot în urne în regiunea Kemerovo, din Siberia.



Comentează știrea

Ctean
19 martie 2018
Putin

Nici nu avea cum sa iasa alcineva ce naiba.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9768 secunde