"Rusia trebuie să se retragă din Venezuela!"

348

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump i-a cerut, miercuri, Rusiei să se retragă din Venezuela, după ce Moscova a trimis la Caracas avioane care au transportat militari și materiale, și a atenționat că toate opțiunile sunt pe masă pentru a face ca acest lucru să se și întâmple, informează AFP.

"Rusia trebuie să plece", a declarat Donald Trump în fața jurnaliștilor, în Biroul Oval, unde a avut o întrevedere cu Fabiana Rosales, soția liderului opoziției venezuelene Juan Guaido.

Donald Trump a făcut această declarație la scurt timp după și la unison cu cea a șefului diplomației americane Mike Pompeo, care l-a atenționat pe omologul său rus Serghei Lavrov că SUA nu vor rămâne cu brațele încrucișate în cazul în care Rusia va continua să exacerbeze tensiunile în Venezuela.

Două avioane rusești transportând circa 100 de militari și 35 de tone de echipamente au sosit, duminică, la Caracas, "în cadrul cooperării tehnice și militare cu Venezuela".

Peste 50 de țări din întreaga lume l-au recunoscut ca lider legitim al Venezuelei pe șeful Adunării Naționale, opozantul Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte interimar la 23 ianuarie, cu intenția de a organiza un nou scrutin, calificându-l pe Nicolas Maduro drept uzurpator. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6645 secunde