Rusia și Turcia vor produce împreună un sistem antirachetă

138
Rusia și Turcia vor produce împreună un sistem antirachetă - turcia-1558253751.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat, sâmbătă, că va produce împreună cu Rusia sistemul antirachetă S-500.


"Nu se pune absolut deloc problema ca Turcia să dea înapoi în privința achiziționării S-400. Este o afacere încheiată. Va urma producerea în comun a S-500, după S-400″, a președintele Erdogan într-o sesiune televizată de întrebări și răspunsuri cu studenți ai universității din Istanbul, informează AFP și Reuters.


Președintele turc a afirmat că studiile tehnice realizate de experții turci au demonstrat compatibilitatea S-400 cu F-35 și a afirmat că, "mai devreme sau mai târziu", Turcia va primi avioanele F-35.


Totodată, Erdogan a amintit că livrarea sistemului S-400, prevăzută pentru luna iulie, ar putea putea avea loc mai devreme.


Washingtonul susține că acordul cu Rusia al Turciei, membră a Alianței Nord-Atlantice, reprezintă o amenințare pentru apărarea occidentală. SUA au somat Ankara să aleagă între sistemul de apărare oferit de Rusia și avioanele de vânătoare invizibile F-35, din care Turcia dorește să achiziționeze 100 de bucăți. Președintele turc a rămas însă ferm pe poziții.


Statele Unite au suspendat la începutul lunii aprilie livrările de echipamente la sol necesare utilizării F-35, avion conceput să comunice în timp real cu sistemele de apărare antiaeriană și antirachetă ale NATO.


Sursa: Agerpres



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9671 secunde