Rusia și Siria le cer americanilor să plece de pe pământul sirian

227
Rusia și Siria le cer americanilor să plece de pe pământul sirian - rusiasisiria-1551302887.jpg

Articole recomandate

Rusia și Siria au dat publicității o declarație comună în care cer forțelor SUA să părăsească teritoriul sirian și să permită persoanelor din interiorul unei tabere de refugiați situate în sud-estul țării să fie evacuate de către forțele ruse și siriene, potrivit Reuters și TASS.


În declarație, publicată de Ministerul rus al Apărării, se afirmă că forțele ruse și siriene au pregătit autobuze pentru relocarea refugiaților din tabăra Rubkan, situată în zona Al Tanf - controlată de trupele americane -, și le-ar putea garanta o deplasare sigură în locurile lor de baștină pentru a începe o viață nouă. 


"Lansăm de asemenea un apel către Statele Unite, ale căror unități militare se află în mod ilegal pe teritoriul sirian, să părăsească țara", se mai spune în declarație.


SUA au declarat anterior, în cursul acestei luni, că vor menține aproximativ 400 de soldați ce vor staționa în două regiuni diferite din Siria, fapt care ar putea deschide calea pentru menținerea în Siria a trupelor țărilor aliate Statelor Unite în cadrul coaliției internaționale antijihadiste.


Această decizie a Washingtonului survine după ce președintele Donald Trump anunțase la sfârșitul lunii decembrie retragerea totală a trupelor americane din Siria, ceea ce a suscitat îngrijorarea țărilor occidentale în legătură cu evoluția situației pe teritoriul sirian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9633 secunde