Rusia se opune aderării Muntenegrului la NATO

231

Articole recomandate

Rusia are o atitudine negativă față de extinderea în continuare a NATO spre est, inclusiv față de posibila aderare a Muntenegrului la Alianța Nord-Atlantică, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS, RIA Novosti și Vzgliad.ru.
 
"Dacă facem abstracție de unele informații din presă și declarații, atitudinea Federației Ruse față de extinderea în continuare a NATO spre est este bine cunoscută. Această atitudine este negativă", a insistat Peskov. 


La începutul lunii decembrie, ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a exprimat oficial opoziția Moscovei față de aderarea Muntenegrului la NATO. În aceeași lună, secretarul general al Organizației, Jens Stoltenberg, declarase că "Muntenegru va deveni o parte a celei mai puternice alianțe militare din lume". 


Podgorica a denunțat anterior un complot pus la cale de serviciile secrete ruse împotriva premierului Milo Djukanovic în perioada alegerilor parlamentare din octombrie trecut, cu scopul de a împiedica aderarea Muntenegrului la NATO, conform presei internaționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4409 secunde