Rusia: Purtătoarea de cuvânt a diplomației de la Moscova afirmă că a fost hărțuită

319
Rusia: Purtătoarea de cuvânt a diplomației de la Moscova afirmă că a fost hărțuită - rusiapurtatoareadecuvant-1520770934.jpg

Articole recomandate

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a dezvăluit, zilele trecute, că a fost hărțuită sexual de deputatul Leonid Sluțki, deja acuzat de aceleași fapte de mai multe jurnaliste din Rusia, transmite AFP.

"La Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei, Leonid a început să spună la restaurant lucruri care nu mi-au plăcut deloc", a răspuns ea la postul de televiziune rus NTV după ce a fost întrebată în legătură cu acuzațiile de hărțuire sexuală care îl vizează pe acest deputat.

"Am fost surprinsă să văd că cei care erau prezenți nu au spus nimic în acel moment și nu m-au sprijinit", a continuat Maria Zaharova, precizând că faptele s-au petrecut în urmă cu cinci ani, atunci când ea nu era o persoană cunoscută.

Patru jurnaliste, dintre care trei cu fața neacoperită, l-au acuzat în ultimele săptămâni pe deputatul Leonid Sluțki, șeful Comisiei pentru afaceri internaționale, că le-a agresat sexual, mai ales făcând comentarii cu conotații sexuale sau încercând să le îmbrățișeze cu forța.

După ce întâi a denunțat o provocare infamă și josnică, iar apoi s-a declarat încântat că aceste acuzații îi întăresc autoritatea, Leonid Sluțki, 50 de ani, a cerut iertare presupuselor victime.

"Vreau să le cer iertare persoanelor cărora le-am făcut probleme deliberat sau involuntar. Credeți-mă, nu am făcut-o din răutate", a scris el pe pagina sa de Facebook.

Până în prezent, Leonid Sluțki a fost susținut de majoritatea colegilor din Parlament, printre care liderul mișcării naționaliste LDPR, Vladimir Jirinovski, care le-a acuzat pe presupusele victime că au "primit ordine din Occident".

"Vă este teamă să lucrați la Duma de Stat? Atunci, schimbați-vă meseria", i-a spus unei jurnaliste președintele Camerei inferioare a parlamentului, Viaceslav Volodin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4242 secunde