Rusia produce cutremurul. A testat cu succes o rachetă intercontinentală

335
Rusia produce cutremurul. A testat cu succes o rachetă intercontinentală - rusiaatestat-1549564678.jpg

Articole recomandate

Armata rusă a testat cu succes o rachetă intercontinentală de tip Iars, anunță Ministerul rus al Apărării, în contextul tensiunilor cu Statele Unite din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF).


"Miercuri la 11.31 ora Moscovei (10.31, ora României), o rachetă intercontinentală Iars, amplasată pe o platformă mobilă și dotată cu mai multe ogive, a fost lansată, în cadrul unui test, din poligonul Plesețk (situat la circa 1.000 de kilometri nord de Moscova). Ogivele au ajuns în zona stabilită, în poligonul Kura, situat în Peninsula Kamceatka, în Extremul Orient rus. Sarcinile au fost îndeplinite cu succes", a transmis Ministerul rus al Apărării, notează Mediafax.ro.

"Testul a avut rolul de a confirma funcționarea capabilităților avansate ale sistemului balistic", precizează Ministerul rus al Apărării.

Racheta testată este de tip RS-24 Iars/Topol-MR (SS-29, conform terminologiei NATO) și are o rază de acțiune de aproximativ 11.000 de kilometri.


Testul cu rachetă intercontinentală intervine în contextul tensiunilor dintre Rusia și Statele Unite din cauza disensiunilor referitoare la aplicarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF). Statele Unite au anunțat suspendarea obligațiilor prevăzute în acest Tratat, iar Rusia a reacționat simetric.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3204 secunde