Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO:

"Rusia nu este ținta exercițiului american Defender-Europe 20"

205

Articole recomandate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dat asigurări, ieri, că Rusia nu este ținta exercițiului militar american de amploare Defender-Europe 20, care va avea loc în lunile mai și iunie ale acestui an, transmite AFP. 


"Acest exercițiu ilustrează angajamentul solid al SUA față de NATO și pentru libertatea și securitatea Europei. El nu este îndreptat împotriva niciunei țări în particular și trebuie să demonstreze capacitatea de desfășurare rapidă a forțelor americane în Europa pentru a ajuta la protejarea aliaților NATO, în caz de nevoie", a subliniat Stoltenberg. 


El a explicat că NATO este o alianță defensivă și că este vorba despre un exercițiu defensiv. "Nu căutăm confruntarea cu Rusia, dar realitatea este că unele activități recente ale acestei țări au redus stabilitatea și securitatea", a spus reprezentantul Alianței Nord-Atlantice. 


Acesta a precizat că Rusia și celelalte țări membre ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au fost informate despre acest exercițiu de Washington, cu respectarea regulilor în domeniu. 


Defender-Europe 20 va reprezenta cea mai mare desfășurare de forțe americane în Europa în ultimii 25 de ani. Aproximativ 37.000 soldați din 18 țări urmează să participe la acest exercițiu, care se va desfășura în special în Germania, Polonia și țările baltice. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7062 secunde