Vladimir Putin, declarații la Vostok-2018:

"Rusia nu are și nu poate avea planuri agresive"

252

Articole recomandate

Federația Rusă este un stat iubitor de pace, care nu are și nu poate avea planuri agresive, a declarat, ieri, președintele rus Vladimir Putin, asistând la etapa principală a manevrelor militare Vostok-2018, cele mai ample organizate de Moscova în ultimii aproape 40 de ani, conform agențiilor ruse de presă TASS și RIA Novosti, consultate de Agerpres.

"Politica noastră externă este orientată spre o colaborare constructivă cu toate țările interesate", a afirmat Vladimir Putin, adăugând că "acesta este motivul pentru care 87 observatori din 59 de țări ale lumii asistă la aceste manevre", într-un discurs susținut pe poligonul Țugol din Transbaikalia (zonă de la frontiera cu China și Mongolia) după ce a trecut în revistă o parte din trupele care participă la exercițiile Vostok-2018, cele mai ample de după 1981.

Actualele aplicații au demonstrat că armata rusă poate riposta în cazul unor amenințări militare majore, a subliniat liderul de la Kremlin, afirmând că Rusia va continua să-și dezvolte forțele armate pentru ca acestea să poată să apere suveranitatea Federației Ruse și să-i sprijine pe aliații ei.

"Datoria noastră este să fim pregătiți să ne apărăm suveranitatea, securitatea și interesele naționale, iar dacă este necesar să ne sprijinim aliații. Deci, vom continua să consolidăm forțele armate, să le echipăm cu ultimele generații de arme și tehnologie, să dezvoltăm cooperarea militară pe plan internațional", a insistat șeful statului rus.

Adresându-se militarilor prezenți, Vladimir Putin a spus că așteaptă de la ei să-și respecte jurământul de credință față de țară.

După discurs, Putin a asistat la o paradă a tehnicii militare implicate în manevrele Vostok-2018, denunțate de NATO ca o repetiție a unui "conflict la scară largă".

La aceste manevre, desfășurate în Siberia orientală și Extremul Orient rus, din 11 până pe 17 septembrie, participă aproape 300.000 de soldați, 36.000 de blindate și peste 1.000 de aparate de zbor (avioane, elicoptere, drone), 80 de nave, precum și militari din China și Mongolia.

În cursul aplicațiilor, armata rusă s-a antrenat, miercuri, să respingă un atac aerian, folosind sisteme de apărare antiaeriană de ultimă generație S-400. Astfel, peste 1.000 de soldați și sisteme antiaeriene S-400 și S-300, precum și sisteme Panțîr (instalate și în Siria) au participat la exercițiile de pe poligonul din Telemba, situat la 130 km nord de Cita, oraș în Siberia orientală. Aceste exerciții au vizat respingerea unui "atac masiv cu rachete din partea unui inamic imaginar", a indicat un oficial al armatei ruse, Serghei Tihonov. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3452 secunde