Rusia își retrage trupele din regiunea siriană Afrin, după lansarea ofensivei militare turce

171
Rusia își retrage trupele din regiunea siriană Afrin, după lansarea ofensivei militare turce - rusia-1516533538.jpg

Articole recomandate

Militarii ruși au părăsit regiunea Afrin din nordul Siriei, unde armata turcă a lansat o ofensivă terestră și aeriană împotriva milițiilor kurde Unitățile de Apărare a Poporului, a anunțat, sâmbătă, Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

"Comandamentul forțelor ruse din Siria a luat măsuri pentru a asigura securitatea militarilor ruși desfășurați în zona Afrin", a afirmat ministerul într-un comunicat, precizând că trupele au fost retrase către zona de detensionare Tall Rifaat.

"Aceste măsuri au fost luate pentru a împiedica posibile provocări și pentru a exclude orice amenințare la viața militarilor ruși", potrivit aceleiași surse.

Anunțul armatei ruse are loc după ce Turcia a confirmat, sâmbătă, că a lansat o operațiune militară în nordul Siriei împotriva milițiilor kurde Unitățile de Apărare a Poporului, considerate de Ankara drept o organizație teroristă.

Rusia a intervenit militar în Siria din septembrie 2015, în sprijinul forțelor regimului de la Damasc și împotriva jihadiștilor Statului Islamic. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5008 secunde