Rusia își intensifică raidurile aeriene în Siria după doborârea unui avion

183
Rusia își intensifică raidurile aeriene în Siria  după doborârea unui avion - rusiaisiintensifica-1517830043.jpg

Articole recomandate

Aviația militară rusă și-a intensificat, duminică noaptea, atacurile împotriva localităților din provincia Idlib, din nordul Siriei, controlate de rebeli, relatează Reuters.

Sâmbătă, în regiunea respectivă a fost doborât un avion rus, iar pilotul, care reușise să sară cu parașuta, a fost prins și ucis de o grupare înarmată, potrivit organizației neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Raidurile aeriene ruse au lovit localitățile mai mici Kafr Nubl și Maasran, precum și orașele Saraqeb, Maarat al Numan și Idlib. Salvatorii care încercau să scoată victimele de sub dărâmături vorbesc despre mai mulți morți și zeci de răniți.

La Maarat al Numan, martorii afirmă că a fost bombardat un spital. Imagini video arată copii pe tărgi scoși din clădire, în timp ce se intervine pentru stingerea unui incendiu. În Idlib, capitala provinciei cu același nume, o clădire cu patru etaje a fost dărâmată.

Armata siriană, alături de miliții susținute de Iran și cu sprijin aerian din partea Rusiei, a lansat, în decembrie, anul trecut, o ofensivă în Idlib, cea mai mare și mai dens populată provincie controlată încă de opoziție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4384 secunde