Rusia, iertată de Consiliul Europei? Ucraina, reacție vehementă

371
Rusia, iertată de Consiliul Europei? Ucraina, reacție vehementă - rusia-1557856909.jpg

Articole recomandate

Ucraina este gata să renunțe la respectarea acordurilor semnate în 2015 la Minsk pentru a se pune capăt conflictului din Donbas, dacă Germania, Franța și alte câteva state europene vor obține ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei în Consiliul Europei, a avertizat ministrul de Externe ucrainean Pavlo Klimkin, citat de publicația Ukrainska Pravda, consultată de Agerpres. 


Pavlo Klimkin a indicat că a transmis acest avertisment omologilor săi occidentali în discuțiile avute, duminică seara și luni, la Bruxelles. 
"Dacă veți accepta ridicarea presiunii sancțiunilor, așa cum doresc câteva țări, voi ieși în aceeași zi și voi spune că nu mai există niciun fel de «Minsk» și nu doar Rusia l-a ucis, dar și voi l-ați omorât", a afirmat șeful diplomației Kievului. 
În pofida unei legături directe între "procesul de la Minsk" și sancțiunile împotriva Rusiei în Consiliul Europei, ministrul ucrainean a specificat că Ucraina are motive pentru un astfel de pas. 
"Dacă acum, după ce Rusia a început să emită pașapoarte (n.r. - pentru locuitorii din teritoriul ocupat de Donbas), veți merge în întâmpinarea Moscovei, atunci este distrusă întreaga logică a ceea ce am făcut până în prezent", a explicat el. 
Potrivit Ukrainska Pravda, principalul promotor al ridicării sancțiunilor împotriva Rusiei în Consiliul Europei este Germania, susținută de Franța și de alte câteva state. 


Pavlo Klimkin a confirmat pentru publicația citată că, în cadrul actualei vizite la Bruxelles, și-a concentrat eforturile pe negocierile cu reprezentanții statelor respective. 


"Germanii au auzit, și francezii au auzit, și olandezii de asemenea. Dacă sunt de acord? Întrebați-i pe ei", a spus Klimkin, adăugând că a avut, luni, o discuție separată îndelungată în acest sens cu ministrul de Externe german, Heiko Maas. 
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a instituit sancțiuni împotriva Rusiei, retrăgând dreptul de vot al delegației ruse, în urma anexării Crimeii în 2014, apoi le-a prelungit în mod repetat. Ca urmare, Moscova a înghețat plățile către bugetul APCE din 2017. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6192 secunde