Rusia, condamnată de CEDO la plata de daune în "cazul Navalnîi"

161
Rusia, condamnată de CEDO la plata de daune în
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat, ieri, Rusia pentru arestările multiple ale lui Aleksei Navalnîi, opozantul numărul unu al președintelui rus Vladimir Putin, recunoscând caracterul politic al acestora, informează AFP.

"Mobilul politic care stă la baza arestărilor lui Navalnîi reprezintă un aspect fundamental al cazului, două dintre aceste arestări vizând în realitate să sufoce pluralismul politic", a subliniat CEDO, constatând încălcarea articolului 18 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului.

CEDO a conchis de asemenea încălcarea articolului 11 din Convenție (dreptul la libertatea reuniunilor și asocierilor), "dat fiind că două dintre arestări erau lipsite de motive legitime, iar celelalte cinci nu erau necesare într-o societate democratică". Curtea "recomandă ca executivul rus să ia măsuri pentru a garanta dreptul la adunări pașnice în Rusia".

În consecință, Rusia a fost condamnată la plata a 50.000 de euro pentru daune morale aduse lui Aleksei Navalnîi, 1.025 de euro daune materiale și 12.653 de euro pentru cheltuieli de judecată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Octombrie 2018
Stire din Actual : Rusia, condamnată din nou la CEDO
Pagina a fost generata in 0.4095 secunde