Rusia condamnă ferm sancțiunile SUA contra Iranului

207
Rusia condamnă ferm sancțiunile SUA contra Iranului - rusia-1557510608.jpg

Articole recomandate

Rusia a condamnat ferm, joi, sancțiunile SUA împotriva Iranului și a îndemnat toate părțile implicate la dialog, pentru a salva acordul asupra programului nuclear iranian, informează agenția de presă AFP. 


"SUA tocmai au introdus un nou pachet de sancțiuni ce vizează industria metalurgică iraniană. Condamnăm ferm acest demers", a anunțat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei. Dată fiind importanța evenimentelor actuale, Rusia cheamă Iranul și alte țări implicate să se întâlnească pentru "a determina mijloacele de normalizare a situației". 


Moscova a declarat că are "înțelegere" pentru decizia iraniană de a suspenda aplicarea unora dintre obligațiile sale, în fața sancțiunilor americane. 


Cu toate acestea, Rusia a îndemnat Iranul "să se abțină să ia măsuri suplimentare care să limiteze respectarea obligațiilor sale", îndemnând totodată părțile acordului să-și respecte promisiunile pentru a salva textul negociat vreme îndelungată și încheiat în 2015. 


În acest comunicat, Moscova afirmă că măsuri trebuie luate pentru a facilita tranzacțiile financiare, în scopul continuării schimburilor comerciale. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3304 secunde