Rusia anunță demararea construcției a două portavioane de genul Mistral

213
Rusia anunță demararea construcției a două portavioane de genul Mistral - rusia-1575596100.jpg

Articole recomandate

Moscova a anunțat că, în prima parte a anului 2020, va demara construcția la un șantier naval din Kerci (Crimeea) a două nave universale de desant similare cu portavioanele franceze de tip Mistral, potrivit agenției RIA Novosti, care citează o sursă din domeniul industriei de apărare, după ce un contract cu Franța privind livrarea a două portavioane de acest tip a fost anulat de Paris ca urmare a sancțiunilor occidentale instituite împotriva Moscovei în 2014 pentru rolul său în criza ucraineană. 
La presiunea cancelariilor occidentale, Franța a trebuit să renunțe la contractul de 1,2 miliarde de euro încheiat cu Rusia în 2011 pentru două portavioane de tip Mistral, specializate în transportul elicopterelor. 


În mai 2015, Parisul a anunțat rezilierea contractului și, ulterior, a plătit Federației Ruse compensații în valoare de aproximativ 1 miliard de euro. 


În Crimeea, potrivit responsabilului citat de RIA Novosti, vor fi construite două nave care vor putea găzdui între 12 și 16 elicoptere. 


Autoritățile ruse nu exclud construcția altor portavioane pe viitor, conform aceleiași surse. 
Cele două portavioane a căror construcție este programată să înceapă în primăvara anului viitor ar urma să fie date în exploatare în 2025-2026. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5678 secunde