Rusia a trimis o delegație militară în Coreea de Nord

200
Rusia a trimis o delegație militară în Coreea de Nord - rusia-1513255132.jpg

Articole recomandate

Rusia a anunțat că a trimis o delegație militară în Coreea de Nord, dar nu a dezvăluit scopul vizitei, relatează agenția DPA. Din delegație, face parte și Viktor Kalganov, adjunct al șefului Centrului național rus de management în domeniul apărării, responsabil pe probleme de securitate națională.

"Coreea de Nord este o țară vecină cu noi. Trebuie să dezvoltăm relații cu această țară și dialogul politic este foarte important", a declarat Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, în cadrul unor comentarii difuzate de agenția de presă de stat Tass.

Delegația rusă a sosit, marți, la Phenian, și ar urma să stea până sâmbătă. Rusia și China au relativ cele mai apropiate relații diplomatice cu Coreea de Nord, un stat izolat.

Igor Morgulov, un alt adjunct al ministrului rus de Externe, a insistat asupra faptului că vizita delegației nu încalcă sancțiunile ONU, deoarece ea "se încadrează în schimburile obișnuite dintre militari".

Tensiunile privind Peninsula Coreeană, care se învecinează cu Rusia, au escaladat în ultimele luni ca urmare a testelor cu arme nucleare efectuate de Phenian într-o demonstrație de forță împotriva Coreei de Sud și a aliaților acestei țări, Japonia și SUA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5438 secunde