Rusia a lansat rachete balistice de pe 2 submarine nucleare

121
Rusia a lansat rachete balistice de pe 2 submarine nucleare - racheta-1566640887.jpg

Articole recomandate

Două submarine rusești cu propulsie nucleară au făcut teste cu rachete sâmbătă dimineață. 


Ministerul Apărării din Federația Rusă a anunțat, potrivit TASS, că submarinele cu propulsie nucleară Tula și Iurii Dolgoruki au lansat rachete balistice sâmbătă dimineață, în cadrul unui exercițiu militar desfășurat în oceanul Arctic și în Marea Barents.


Rachetele, model Sineva și Bulava, au lovit ținte de la poligoane din regiunea Arhanghelsk și peninsula Kamciatka. Oficialii au precizat că testul s-a încheiat cu succes, confirmând "performanțele tehnice ale rachetelor balistice".


Vladimir Putin a amenințat vineri că Rusia va oferi un "răspuns simetric" testului efectuat de Statele Unite cu o rachetă cu rază intermediară de acțiune. "Ordon ministerelor ruse ale Apărării și de Externe (...) să analizeze nivelul amenințării create la adresa țării noastre de actele Statelor Unite și să ia măsuri exhaustive în vederea pregătirii unui răspuns simetric", a declarat Putin într-o reuniune a Consiliului de Securitate.


Acest test american, efectuat duminică, de pe Insula San Nicolas, în largul Californiei, potrivit Pentagonului, a consfințit moartea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), care abolea - doar în cazul Rusiei și Statelor Unite - rachetele terestre cu o rază de acțiune cuprinsă între 500 și 5.500 de kilometri.


Tratatul INF a fost suspendat, în urmă cu două luni, de ambele puteri rivale, care se acuză reciproc de faptul că-l încalcă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3554 secunde