Rusia a detașat un regiment al aviației navale a Flotei ruse a Nordului în Crimeea

161
Rusia a detașat un regiment al aviației navale a Flotei ruse a Nordului în Crimeea - rusia-1569499808.jpg

Articole recomandate

Rusia a detașat un regiment al aviației navale din cadrul Flotei ruse a Nordului pentru o lună în Crimeea (anexată în 2014) în scopul efectuării de antrenamente, personalul și avioanele MiG-29 K (varianta navală de noua generație a celebrelor avioane de luptă rusești) ajungând deja în peninsulă, informează agenția de presă RBK-Ukraina, citând un comunicat al Ministerului Apărării rus.

Programul antrenamentelor prevede pregătirea piloților ruși pentru decolare și aterizare pe puntea unui portavion.

MiG-29 K este o variantă navală a avionului de luptă MiG-29 Fulcrum și are aripile pliabile și capabilități multirol datorită radarului Juk-ME încorporat, fiind destinat în special misiunilor de apărare aeriană. Aparatul poate fi echipat cu o varietate de arme aer-sol, aer-aer și sisteme laser.

Anterior, Direcția principală de informații a Ministerului Apărării ucrainean a comunicat că armata rusă a început o serie de pregătiri pentru efectuarea unor exerciții pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk (în estul Ucrainei), aflate sub controlul rebelilor separatiști proruși, aplicațiile urmând să fie supervizate de ofițeri ai Armatei a 8-a din cadrul Districtului militar Sud al Federației Ruse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7338 secunde