Riposta Uniunii Europene. Noi sancțiuni  la adresa Coreii de Nord

180
Riposta Uniunii Europene. Noi sancțiuni  la adresa Coreii de Nord - riposta-1504791046.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni ca răspuns la cel mai recent test nuclear întreprins de Coreea de Nord, sancțiuni ce vor veni să le completeze pe cele avute în vedere de ONU, a anunțat, ieri, șefa diplomației europene, Federica Mogherini, la Tallinn, informează agenția AFP,

citată de Agerpres.

"Le voi propune miniștrilor să lucreze la înăsprirea sancțiunilor autonome ale UE", a declarat Federica Mogherini, la sosirea pentru o reuniune a miniștrilor apărării, apoi a celor ai afacerilor externe din UE, organizată în capitala Estoniei.

Mogherini a apreciat că ar trebui "întărită presiunea economică asupra Coreei de Nord, prin susținerea unei noi rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU și prin adoptarea de măsuri economice mai dure", inclusiv prin sancțiuni proprii ale UE.

"Linia noastră europeană este foarte clară în această privință: mai multă presiune economică, mai multă presiune diplomatică și unitate cu partenerii noștri regionali și internaționali", a explicat ea.

"Trebuie evitată intrarea într-o spirală de confruntare militară care ar putea fi extrem de periculoasă nu doar pentru regiune, ci și pentru întreaga lume", a insistat șefa diplomației UE.

UE a pus deja în funcțiune un larg arsenal de sancțiuni, atât ale ONU, cât și autonome, împotriva Coreei de Nord. Acum, europenii preconizează să lovească prin sancțiuni mai multe sectoare ale economiei nord-coreene care ar permite încă valutei să intre în țară și prin urmare ar da posibilitatea regimului să-și finanțeze activitățile nucleare.

v v v

Statele Unite vor să obțină un embargo asupra petrolului cu destinația Coreea de Nord și să împiedice totodată exporturile de textile ale Phenianului, conform unui proiect de rezoluție transmis, miercuri, celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU.

În acest proiect, SUA vor, de asemenea, o înghețare a activelor controlate direct sau indirect de numărul unu de la Phenian, Kim Jong-Un, și interzicerea angajării și remunerării expatriaților nord-coreeni. Acești lucrători, al căror număr este estimat la peste 50.000 de către ONU, sunt considerați ca reprezentând o sursă importantă de venit pentru guvernul de la Phenian. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2144 secunde