La Parlamentul European

Rezoluție cu propuneri de măsuri pentru prevenirea atacurilor teroriste

252
Rezoluție  cu propuneri  de măsuri  pentru prevenirea atacurilor teroriste - rezolutie-1544710923.jpg

Articole recomandate

Parlamentul European (PE) a adoptat, miercuri, o rezoluție pentru consolidarea Europol și crearea unei liste negre cu predicatorii radicali, printre alte măsuri menite să combată terorismul, la o zi după ce chiar la Strasbourg, unde are loc sesiunea plenară a PE, două persoane au fost ucise și alte 14 rănite într-un atac terorist comis de un presupus islamist, transmite agenția EFE.

Rezoluția nelegislativă, aprobată cu 474 voturi pentru, 112 împotrivă și 75 de abțineri, cere de asemenea îmbunătățirea schimburilor de informații și interoperabilitatea bazelor de date privind securitatea și protecția victimelor. Textul propune și programe specifice în închisori, campanii de informare și sensibilizare în sectorul educațional.

Alte propuneri enunțate în rezoluție vizează sporirea controalelor la frontierele externe ale UE prin transmiterea încrucișată a informațiilor din bazele de date naționale și europene și de asemenea formarea de experți împotriva radicalizării, urmărirea exhaustivă a "combatanților străini" reveniți în Europa și elaborarea de măsuri care să prevină obținerea statutului de azilant în UE pentru teroriștii condamnați veniți printre refugiați. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4227 secunde