Revoluție în transportul public. China introduce un tramvai fără șine și fără vatman

227
Revoluție în transportul public. China introduce un tramvai fără șine și fără vatman - revolutieintransport-1550107779.jpg

Articole recomandate

Produs de o filială a gigantului CRRC, ART este un tramvai autonom, hibrid, fără șofer sau șine. Scoaterea pe piață a acestui tramvai face posibilă crearea unei rețele de transport urban la prețuri imbatabile, scrie Les Echos.

Nu este nici tramvai, nici autobuz, deși este echipat cu roți de cauciuc și se deplasează independent pe stradă, fără conducător auto. Numit "ART" (Autonomous Rail Rapid Transit), acest nou vehicul "inteligent" este testat în prezent la Harbin, în nord-estul Chinei, zonă care se confruntă cu temperaturi de -20 de grade Celsius. 


Cu sistemul său de ghidare optică autonomă, boghiurile cu două axe, sistemul hidraulic și anvelopele speciale, vehiculul hibrid CRRC Times Electric vine să îmbunătățască gama de material rulant pentru transportul urban, după cum scrie Les Echos.

Cu o lungime 35 de metri lungime, ART poate transporta 300 de pasageri la o viteză de 70 km/h. În plus, se află în stadiul de proiect o versiune de tramvai pentru transportul a 500 de pasageri. Orientarea sa optică, care utilizează tehnologiile GPS și Lidar, îi permite acestui tip de tramvai să se deplaseze la milimetru de-a lungul unui marcaj invizibil.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7914 secunde