Retragerea coaliției internaționale din Siria depinde de progresele procesului de la Geneva

112
Retragerea coaliției internaționale  din Siria depinde de progresele procesului de la Geneva - retragerea-1510671146.jpg

Articole recomandate

Coaliția antijihadistă condusă de SUA nu va părăsi Siria și Irakul până când negocierile sub egida ONU, de la Geneva, nu vor înregistra progrese, a declarat, ieri, ministrul Apărării american Jim Mattis, citat de AFP.

"Nu vom pleca imediat", a declarat Mattis unui grup de ziariști. "Forțele coaliției vor aștepta ca procesul de Geneva să progreseze. Trebuie să facem acum ceva în legătură cu aceste discuții și nu doar să ne ocupăm de aspectul militar și să spunem mult noroc pentru restul", a adăugat ministrul, într-o conferință de presă improvizată la Pentagon.

Fost general de marină, Mattis a reamintit că obiectivul coaliției internaționale în Siria și în Irak rămâne combaterea grupării Statul Islamic și găsirea unei soluții diplomatice la războiul civil din Siria.

"Ne vom asigura că reușim să creăm condițiile necesare pentru o soluție diplomatică", a adăugat el. "Războiul împotriva Statului Islamic va fi câștigat atunci când localnicii o vor face singuri", a mai spus șeful Pentagonului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Octombrie 2017
Stire din Actual : BBC reclamă Iranul la ONU
Pagina a fost generata in 1.2729 secunde