Republica Moldova ratează suta de milioane de euro din partea UE

159
Republica  Moldova ratează suta de milioane  de euro  din partea UE - republica-1527171232.jpg

Articole recomandate

Republica Moldova nu va reuși să primească în acest an cele 100 milioane de euro din ajutorul macrofinanciar al UE din cauza opoziției, a declarat ministrul de Finanțe al Republicii Moldova, Octavian Armașu, în cadrul audierilor la Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe, transmite Infotag, preluat de Radio Chișinău.

Potrivit ministrului, opoziția a dezinformat Comisia Europeană și din acest motiv acordul privind asistența a fost semnat cu trei luni mai târziu decât era planificat.

El a spus că, potrivit acordului, semnat în 2017, tranșa poate fi acordată mai devreme de trei luni după evaluarea condiționalităților, astfel că Republica Moldova "nu reușește din punct de vedere tehnic să primească toate cele trei tranșe în acest an".

Chișinăul urma sa primească ajutorul încă în 2017, însă acordarea primei tranșe a fost amânată din cauza modificării sistemului electoral, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Acordul de finanțare prevede alocarea a 100 milioane de euro în trei tranșe. Pentru a obține fiecare tranșă, autoritățile Republicii Moldova trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Executivul consideră că a îndeplinit toate condiționalitățile pentru obținerea primei tranșe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6245 secunde