Începând de anul viitor

Regulile post-Brexit vor "închide robinetul" pentru străinii slab calificați

267
Regulile post-Brexit vor

Articole recomandate

Regatul Unit va "închide robinetul" pentru străinii slab calificați și le va solicita tuturor lucrătorilor calificați care doresc să vină în această țară să aibă oferte de muncă ferme și să îndeplinească cerințe salariale și de cunoaștere a limbii engleze, potrivit regulilor care se vor aplica din 2021, transmite Reuters.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie, dar, până la 31 decembrie 2020, este în vigoare o perioadă de tranziție, în care se produc puține schimbări comparativ cu perioada ante-Brexit.

"Noul nostru sistem de imigrație va închide robinetul pentru forța de muncă ieftină, slab calificată", a scris, ieri, ministrul de Interne britanic, Priti Patel, în cotidianul The Sun.

"Începând de anul viitor, toți lucrătorii calificați vor trebui să obțină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebui să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă și să îndeplinească cerințele salariale", a adăugat Patel.

În prezent, cetățenii UE pot circula liber între statele membre, ceea ce i-a determinat pe unii britanici să voteze pentru Brexit la referendumul din 2016 într-o încercare de a reduce numărul străinilor care sosesc în Regatul Unit. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5267 secunde