Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care împiedică un Brexit fără acord pe 31 octombrie

137
Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care împiedică un Brexit fără acord pe 31 octombrie - brexit-1568044037.jpg

Articole recomandate

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, și-a dat acordul formal pentru promulgarea unui proiect de lege ce are drept scop să evite producerea unui Brexit fără acord, informează agenția de știri Reuters, citată de Mediafax. Procedura de aprobare regală este de fapt doar o formalitate înainte de promulgarea legilor.


Membrii Camerei Comunelor din Parlamentul de la Londra au aprobat la începutul lunii septembrie, cu 327 de voturi, un proiect de lege menit să evite ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord.


Guvernul condus de Boris Johnson va suspenda Parlamentul la finalul ședinței de luni după ce va încerca să obțină din nou convocarea de alegeri anticipate, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.


Purtătorul de cuvânt a adăugat că suspendarea Parlamentului va avea loc după ce Johnson va încerca să-i convingă pe parlamentari pentru a fi de acord cu convocarea de alegeri anticipate, după ce în urmă cu câteva zile membrii Camerei Comunelor au respins o astfel de propunere.


Inițiativa de suspendare a Parlamentului până pe 14 octombrie a fost aspru criticată de parlamentarii britanici.


Johnson, lider al campaniei de ieșire din UE în timpul referendumului Brexit din 2016, a preluat funcția în iulie, după ce predecesorul său din partid conservator, Theresa May, a renunțat după trei încercări eșuate de a trece prin Parlament acordul negociat cu Bruxelles-ul.


Noul prim-ministru spune că vrea să scoată Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, cu sau fără un acord cu blocul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6901 secunde