Regatul Unit nu va mai participa la mandatul de arestare european

128
Regatul Unit nu va mai participa la mandatul de arestare european - regatul-1582896072.jpg

Articole recomandate

Regatul Unit nu va mai participa la o schemă europeană de accelerare a extrădării infractorilor, în urma ieșirii acestei țări din Uniunea Europeană, a anunțat, joi, guvernul de la Londra, care și-a prezentat mandatul de negociere privind relația pe termen lung cu UE, transmite Reuters.

Mandatul de arestare european (EAW) a fost introdus în 2004 și a înlocuit procesele îndelungate de extrădare între țările UE. În virtutea EAW, un mandat emis de autoritatea judiciară dintr-un stat membru în vederea arestării unei persoane și predării sale în vederea judecării este valabil în întreaga Uniune Europeană.

"Regatul Unit nu caută să participe la Mandatul de arestare european ca parte a viitoarei relații. În schimb, acordul ar trebui să ofere instrumente pentru extrădarea rapidă", se arată în documentul publicat, joi, de executivul de la Londra.

De la crearea EAW, britanicii au folosit de mii de ori acest sistem, inclusiv pentru a repatria un bărbat care a participat la atacul comis la Londra în 2005 și ulterior a fugit în Italia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5527 secunde