Regatul Unit intenționează să atragă cei mai buni cercetători, după Brexit

156
Regatul Unit intenționează să atragă cei mai buni cercetători, după Brexit - reagtul-1580164087.jpg

Articole recomandate

Guvernul premierului Boris Johnson a anunțat, duminică, un plan pentru facilitarea și accelerarea intrării celor mai buni cercetători și oameni de știință în Regatul Unit după Brexit, relatează AFP. 


După Brexit, care urmează să intre oficial în vigoare vinerea viitoare, Regatul Unit dorește să înființeze un sistem de imigrare care urmează să fie pus în aplicare de la 1 ianuarie 2021, după perioada de tranziție, și vizează în special să restricționeze intrările migranților necalificați. 


"Regatul Unit are o istorie de care să fim mândri în materie de descoperiri științifice, dar, pentru a rămâne în prim plan și pentru a face față provocărilor de mâine, trebuie să continuăm să investim în talente și cercetare de ultimă oră", a declarat șeful guvernului conservator, potrivit unui comunicat. 


"De aceea, în timp ce părăsim UE, vreau să transmit mesajul potrivit căruia Regatul Unit este deschis celor mai talentate minți din lume și este pregătit să le susțină pentru a-și transforma ideile în realitate", a adăugat el. 


Dispozitivul, care urmează să fie operațional la 20 februarie, vizează să permită programelor de cercetare din Regatul Unit să recruteze cele mai bune talente prin accelerarea procedurii de viză, asigurându-le accesul deplin la piața locurilor de muncă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9272 secunde