Regatul Unit a început relaxarea graduală a restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19

146
Regatul Unit a început relaxarea graduală a restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 - 112221963sdnc-1591027734.jpg

Articole recomandate

Regatul Unit a început luni relaxarea graduală a restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea COVID-19, elevii din școlile primare putând să revină la cursuri în multe zone ale Angliei, cu respectarea strictă a regulilor de distanțare fizică, informează Agerpres.


''Va fi un moment de bucurie și ușurare pentru mulți'', a scrie pe Twitter premierul britanic Boris Johnson, care le-a cerut oamenilor să păstreze o distanță de cel puțin 2 metri între ei și să-și spele mâinile des.


Regatul Unit este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, raportând până acum aproape 40.000 de decese cauzate de această boală, conform datelor oficiale.


Pe de altă parte, după aproape opt săptămâni Ucraina a început luni să reia legăturile feroviare, după ce a redeschis deja metroul, centrele comerciale și parcurile.


Pentru a reduce riscurile de contaminare în timpul călătoriilor, toți pasagerii și personalul trenurilor trebuie să poarte măști. În toate trenurile, biletele au fost vândute doar pentru jumătate dintre locurile disponibile, pentru a putea asigura distanțarea fizică între pasageri.


În pofida acestei reluări parțiale, gara centrală din Kiev era luni practic goală, poliția autorizând doar intrarea pasagerilor care dețineau bilete. La intrarea în gară pasagerilor li se ia temperatura, iar în gară sunt difuzate mesaje sonore privind obligativitatea purtării măștii și respectarea distanțării fizice. Înainte de urcarea în vagoane, tuturor pasagerilor li se măsoară încă o dată temperatura corporală.


Ucraina a închis circulația feroviară la jumătatea lunii martie în cadrul măsurilor de izolare impuse după detectarea primelor cazuri de coronavirus în această țară cu un sistem de sănătate publică anacronic.


În luna mai, autoritățile de la Kiev au redeschis unele magazine și transportul în comun, precum și parcurile, terasele și centrele comerciale. Până în prezent în Ucraina s-au înregistrat 24.012 de cazuri de COVID-19, dintre care 718 de cazuri mortale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7193 secunde