Recompensă de 10 milioane dolari pentru prinderea unui gangster

2134
Recompensă  de 10 milioane dolari pentru prinderea  unui gangster - recompensa-1539785887.jpg

Articole recomandate

Statele Unite au anunțat că oferă o recompensă de zece milioane de dolari pentru orice informație ce ar putea conduce la arestarea șefului cartelului "Jalisco Noua Generație", una dintre cele mai puternice și periculoase grupări de narcotraficanți din Mexic, relatează AFP.

Guvernul american a deschis o linie telefonică, o adresă de e-mail și un cont Twitter pentru culegerea de informații legate de Nemesio Oseguera Cervantes, alias "El Mencho", 52 de ani.

Cartelul Jalisco Noua Generație "face parte dintre cele cinci organizații criminale transnaționale cele mai periculoase din lume", a declarat ministrul american al Justiției, Jeff Sessions.

Potrivit acestuia, cartelul aduce în Statele Unite, în fiecare lună, cel puțin cinci tone de cocaină și cinci tone de metamfetamine.

În afara lui "El Mencho", ministerul american a mai dezvăluit că a inculpat de asemenea 44 de membri ai cartelului, printre care și pe fiul liderului grupării, Ruben Oseguera Gonzalez, alias "Menchito", 28 de ani, arestat în Mexic din 2015 și deținător al unui pașaport american.

Soția sa a fost arestată în mai în Mexic, fiind suspectată că ar fi administrat active ale grupării criminale.

Conform estimărilor guvernului mexican, cartelul condus de "El Mencho", fondat în 2011, ar fi acumulat o avere de 50 de miliarde de dolari.

El s-a implantat în trei sferturi din statele mexicane și are legături cu organizații criminale din Statele Unite, Europa, Asia și din alte state din America Latină.

Cartelul Jalisco Noua Generație nu a ezitat să atace obiective militare sau polițiști. În 2015, membri ai grupării au ucis 20 de soldați și o polițistă în cursul unui atac cu lansatoare de grenade asupra unui elicopter militar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5656 secunde