Recep Erdogan, făcut "idiot" de Bashar al-Assad

271
Președintele sirian Bashar al-Assad, care se confruntă de doi ani cu o rebeliune, a avertizat că o prăbușire a regimului său va avea un efect de domino în Orientul Mijlociu și va destabiliza această regiune timp de mulți ani. El l-a calificat pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan, al cărui regim susține rebeliunea, drept "idiot" și "imatur". 

"Toată lumea știe că dacă Siria va fi împărțită sau dacă forțele teroriste vor prelua controlul asupra țării va exista o contagiune directă în țările vecine", a declarat el într-un interviu pentru postul Ulusal și ziarul Aydinlik. "Ulterior va exista un efect de domino în țări situate, poate, departe de Orientul Mijlociu, la vest, la est, la nord și în sud. Acest lucru va însemna o instabilitate timp de mulți ani, poate timp de decenii", a avertizat al-Assad.

"Guvernul turc contribuie în mod direct la uciderea poporului sirian. Erdogan încearcă să reproducă trecutul negru dintre arabi și turci", a continuat al-Assad, referindu-se la Imperiul Otoman, care a dominat vaste regiuni arabe timp de patru secole. "Nu trebuie să permitem unor lideri idioți și imaturi să distrugă această relație dintre Turcia și arabi", a spus el, referindu-se la Erdogan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Martie 2013
Stire din Actual : Dublu atac cu bombă în Turcia
Pagina a fost generata in 0.4535 secunde