Răsturnare de situație. Teroristul Abdeslam vrea să colaboreze cu autoritățile franceze

229
Răsturnare de situație. Teroristul Abdeslam vrea să colaboreze cu autoritățile franceze - rasturnare-1459452943.jpg
Salah Abdeslam, unicul supraviețuitor al comandourilor care au comis atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris, arestat pe 18 martie, la Bruxelles, dorește să fie predat Franței și să colaboreze cu autoritățile franceze, a declarat unul dintre avocații săi, Cedric Moisse, transmite AFP. 


Salah Abdeslam (26 de ani) nu a fost scos joi dimineața din închisoarea din Bruges (nord-vest) pentru audierea sa în fața Curții de Apel de la Bruxelles, consacrată examinării mandatului de arestare european emis pe numele său de către Franța, după atentatele din noiembrie trecut, soldate cu 130 de morți. Audierea a fost amânată pentru ora locală 16:00 (14:00 GMT), pentru a lăsa timp procurorului să discute cu Abdeslam în închisoare, le-a declarat jurnaliștilor avocatul Cedric Moisse. 


"Vă confirm că Salah Abdeslam dorește să fie predat autorităților franceze", a reiterat el. "Prin urmare, el este de acord cu punerea în aplicare a man-datului de arestare european și vă pot confirma, de asemenea, că el dorește să coopereze cu autoritățile franceze", a mai adăugat același avocat. 


Parchetul federal belgian nu se opune extrădării lui Abdeslam în Franța, a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al instituției, Eric Van der Sypt. 


Decizia Curții de Apel, care va delibera cu ușile închise, urmează să intervină, azi, când expiră termenul de 15 zile de la arestarea lui Abdeslam. 


Acesta a fost audiat a doua zi după arestarea sa de către anchetatori bel-gieni, dând impresia inițial că ar putea să colaboreze cu anchetorii, dar refu-zând ulterior să mai vorbească. 


Audiat din nou la 22 martie, imediat după atentatele de la Bruxelles (32 de morți), el a refuzat să facă "cea mai mică declarație", conform Agenției France Presse, citată de Agerpres. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3294 secunde