Răsturnare de situație în cazul soldatului care a dezertat din Coreea de Nord. Cine este acesta

de Cuget Liber Marţi, 23 Ianuarie 2018 721
Militarul nord-coreean care a evadat, în noiembrie, din Coreea de Nord, fugind sub tirurile armatei din care a făcut parte, a recunoscut că înainte de a dezerta a comis o crimă.


Oficialii sud-coreeni au refuzat să facă vreun comentariu asupra acestei informații, dezvăluind că interogatoriul acestui soldat de 24 de ani nu s-a încheiat încă, scrie Agerpres.

Acesta din urmă le-a declarat serviciilor care îl interoghează că a comis o infracțiune implicând o crimă în Nord, relatează cotidianul conservator Dong-A Ilbo, citând o sursă neidentificată din cadrul serviciilor de informații ale Coreei de Sud.

Evadarea soldatului nord-coreean, la 13 noiembrie 2017, prin ‘zona comună de securitate’ (JSA) din Panmunjom, singurul sector din Zona Demilitarizată (DMZ) unde cele două armate rivale se confruntă, s-a aflat pe prima pagină a ziarelor.

Imaginile dramatice au fost difuzate la sfârșitul lui noiembrie, arătându-l pe acest soldat nord-coreean grav rănit, trecând frontiera sub gloanțele soldaților din Nord, înainte de a fi salvat de armata sud-coreeană, scrie realitatea.netTaguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei