RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul prăbușirii avionului ucrainean!

312
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul prăbușirii avionului ucrainean! - 1-1578600791.jpg

Articole recomandate

Avionul ucrainean prăbușit în Iran a fost lovit de o rachetă antiaeriană iraniană, informează CBS News și Newsweek, care citează oficiali ai Pentagonului și un oficial irakian. Avionul Boeing 737-800 a fost, cel mai probabil, doborât de o rachetă model Tor-M1 ("SA-15 Gauntlet", conform terminologiei NATO).

Surse din comunitatea de informații a SUA au declarat, pentru CBS News, că serviciile secrete americane au identificat, inițial, semnalele distincte ale unui radar care tocmai fusese activat. Un satelit militar a detectat, de asemenea, amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene, cel mai probabil SA-15. La puțin timp, satelitul a detectat o nouă amprentă termică, provenită în urma exploziei în aer a aeronavei civile.

Conform CNN, atacul a fost unul accidental, în condițiile în care sistemele antiaeriene iraniene erau în stare de alertă, de teama unei riposte SUA la atacurile cu rachete asupra bazelor americane din Irak. Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit în această catastrofă aeriană.

SA-15 Gauntlet este un sistem antiaerian rusesc mobil, de rachete sol-aer, cu rază scurtă de acțiune, care detectează ținte aeriene până la o distanță de 25 de kilometri și le poate angaja pe o rază de până la 12 kilometri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5199 secunde