Rasmussen: „Danemarca trebuie să permanentizeze controalele la frontiere”

de Cuget Liber Miercuri, 22 Mai 2019 155
Premierul danez Lars Lokke Rasmussen a declarat, luni, că el personal și Partidul Liberal de centru-dreapta pe care îl reprezintă doresc permanentizarea controalelor la frontiere, transmite DPA. 


„Trebuie să recunoaștem faptul că avem nevoie de controale permanente la frontiere”, a spus prim-ministrul, precizând că „ne confruntăm cu unele provocări care vor fi de durată - presiuni migratorii, criminalitate transfrontalieră și amenințări teroriste”. 
Rasmussen a făcut afirmațiile respective în contextul unei vizite la Krusa, la granița Danemarcei cu Germania. El a apreciat că trebuie schimbate regulile Spațiului Schengen, din care face parte și țara sa, și în cadrul căruia circulația cetățenilor europeni este permisă fără pașapoarte și fără controale la frontierele interne. 


O altă propunere vizează verificarea vehiculelor la ieșirea din Danemarca. 
Guvernul de la Copenhaga a introdus, la începutul lui 2016, verificări prin sondaj la punctele de trecere a frontierei către Germania, atât la terminalele de feribot, cât și pe granița terestră, în contextul crizei migrației din Europa, reamintește DPA. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei