Ramsay de la Sky News: "Povestea e adevărată, fără scenariu și bani"

343
Ramsay de la Sky News:

Articole recomandate

Jurnalistul Stuart Ramsay, autorul reportajului difuzat de Sky News privind traficanții români de arme, a scris, pe Twitter, că informațiile sunt reale, neagă că ar fi vorba despre o înscenare, menționând că au loc arestări și că Guvernul este pus în dificultate.

"Calmați-vă toată lumea! Povestea este adevărată. Nimeni nu a fost plătit. Nimeni nu a regizat. Armele erau reale. Au loc arestări. Guvernul este pus în dificultate", a scris Stuart Ramsay pe Twitter, aceasta fiind a doua postare a sa după izbucnirea scandalului provocat de reportajul difuzat de Sky News despre presupuși traficanți de arme din România.

Ca și la prima postare, jurnaliști din România comentează ironic sau critic faptul că el susține în continuare că reportajul, despre care autoritățile de la București afirmă că este o înscenare, este real, scrie news.ro.

Același tratament a avut și postarea acestuia, de luni, în care le răspundea aparent celor care îi contestau veridicitatea materialului, spunând că râde pe seama lor și vorbind despre "proștii care nu înțeleg jurnalismul".

DIICOT a făcut, miercuri, percheziții și i-a adus la audieri pe presupușii traficanți de arme și pe intermediarul implicați

în realizarea reportajului difuzat de Sky News, șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu spunând că se confirmă că este vorba despre un scenariu pus la cale de către jurnaliștii brita-

nici.

Aurelian Mihai Szanto, intermediarul din reportajul Sky News, a declarat, miercuri, după ce a fost audiat la DIICOT, că s-a lăsat păcălit de cei care au făcut materialul despre traficul de arme și a acceptat să fie făcut acel documentar, cu oameni pe post de "actori", cu întrebări și răspunsuri prestabilite, despre care i s-a spus că va fi difuzat în decembrie, cu mențiunea la final că persoanele care apar sunt fictive. Szanto a spus că jurnaliștii de la Sky News au stricat imaginea României și au dat o știre care "a căzut ca o bombă peste toată Europa", dintr-un material filmat în 31 iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9305 secunde