Putin reduce relațiile economice cu Phenianul

105
Putin reduce relațiile economice cu Phenianul - 236053-1508247449.jpg

Articole recomandate

Rusia își reduce relațiile economice, științifice și alte legături cu Coreea de Nord, în conformitate cu restricțiile care i-au impuse de ONU, a decretat președintele rus Vladimir Putin, potrivit news.ro.


Putin dispune prin acest decret, publicat luni pe portalul juridic de stat, oprirea unei serii de relații economice, științifice și tehnice cu Phenianul, potrivit sancțiunilor impuse de Consiliul de Securitate al ONU în noiembrie 2016.

El impune o serie de restricții comerțului, tranzacțiilor financiare și legăturilor de transport cu Coreea de Nord.

Rusia și China au susținut sancțiunile impuse de ONU Coreei de Nord din cauza programelor sale nuclear și balistic, însă Moscova a subliniat că ele nu trebuie să afecteze oamenii obișnuiți.

Moscova și Beijingul au propus de asemenea negocierea unei suspendări a programelor nuclear și balistic nord-coreene, în schimbul unei suspendări a manevrelor militare anuale americano-sud-coreene.

Pe de altă parte, miniștrii de Externe ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE) au convenit luni să impună noi sancțiuni Coreei de Nord, care continuă să-și dezvolte armamentul nuclear și programul balistic interzise.

Este vorba despre o interzicere totală a investițiilor UE în Coreea de Nord și o interzicere a vânzării de produse petroliere rafinate și țiței.

De asemenea, UE a convenit să reducă de la 15.000 la 5.000 de euro suma de bani pe care oamenii o pot trimite în Coreea de Nord, apreciind că aceste "transferuri persoanle" sunt folosite de Phanian în cadrul programului nuclear.

Șefii diplomațiilor au decis totodată să nu reînnoiască permisele de muncă ale nord-coreenilor care muncesc pe teritoriile lor, cu excepția refugiaților și altor persoane care au nevoie de protecție internațională.

O blocare a activelor și interdicții de călătorie au fost impuse unui număr de tre persoane și șase "entități" - companii sau organizații.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5758 secunde