Putin critică extinderea NATO, dar spune că Rusia e gata să coopereze cu Alianța

197
Putin critică extinderea NATO, dar spune că Rusia e gata să coopereze cu Alianța - putin-1575511305.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a criticat, marți, extinderea continuă a NATO, despre care a spus că este inutilă, dată fiind absența unei amenințări din partea Moscovei după colapsul în 1991 al Uniunii Sovietice, relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


În cadrul unui discurs susținut la o conferință pe teme militare de la Soci, Vladimir Putin a spus că extinderea NATO reprezintă o amenințare pentru Rusia, dar a spus că speră că interesul împărtășit pentru securitatea comună va prevala. 
În pofida tensiunilor, Putin a subliniat că Rusia este în continuare gata să coopereze cu alianța militară. 
"Am exprimat în mai multe rânduri voința noastră de a coopera cu NATO în privința unor amenințări reale precum terorismul internațional, conflicte armate locale și pericolul proliferării armelor de distrugere în masă", a declarat președintele rus, și asta în pofida comportamentului "incorect sau chiar grosolan" al NATO față de Moscova. 


El a făcut aceste declarații în contextul în care președintele american Donald Trump a criticat aliații cei mai importanți din UE înainte de summitul aniversar al NATO de la Londra, afirmând că afirmațiile lui Emmanuel Macron despre "moartea cerebrală a NATO" au fost "foarte răutăcioase" și că Germania cheltuiește prea puțin pentru apărare. 


La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, marți, la Soci, că Moscova urmărește cu atenție evoluțiile din NATO, dar consideră aceste evenimente treburile interne ale Alianței. 


"Nu este treaba noastră", a răspuns el la o întrebare privind contradicțiile interne din NATO. "Este treaba noastră când Alianța amenință securitatea Federației Ruse", a subliniat Peskov. 


Purtătorul de cuvânt de la Kremlin a mai spus că "Alianța este produsul Războiului Rece". 
"Federația Rusă nu a vrut niciodată ca această epocă să se întoarcă, dar Alianța, care a luat naștere plecând de la o ideologie a confruntării, nu poate, bineînțeles, să ofere altceva, conceptual", a atras atenția purtătorul de cuvânt al Kremlinului. 
"Din acest punct de vedere, urmărim cu atenție procesele din cadrul Alianței, iar în ceea ce privește moartea sau nu a unui organ sau altul, ei bine, asta nu ne privește", a spus Peskov. El s-a referit la recenta declarație a lui Macron privind faptul că NATO ar fi în "moarte cerebrală". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3709 secunde