Putin cere retragerea din Siria a tuturor forțelor militare străine neautorizate

191
Putin cere retragerea din Siria a tuturor forțelor militare străine neautorizate - putin-1570997720.jpg

Articole recomandate

Toate forțele militare străine aflate în prezent în Siria care operează fără autorizarea guvernului președintelui Bashar al-Assad trebuie să se retragă din această țară, a declarat, sâmbătă, președintele Rusiei, Vladimir Putin, informează EFE. 


"Toți cei care se află ilegal pe teritoriul oricărui stat, în acest caz în Siria, trebuie să abandoneze aceste zone. Este valabil pentru toate țările", a insistat Putin într-un interviu acordat posturilor de televiziune RT, Arabik Sky News și Al Arabiya. Liderul de la Kremlin a adăugat că, dacă viitorul guvern legitim al Siriei decide că nu mai are nevoie de prezența forțelor armate ruse, "atunci acest lucru va fi valabil și pentru Rusia, bineînțeles". 


Putin a menționat că este vorba despre un subiect pe care Rusia îl dezbate cu Iranul, Turcia și inclusiv cu SUA. 
"Este un lucru pe care îl spun deschis colegilor noștri: teritoriul Siriei trebuie eliberat de prezența militară străină, iar integritatea teritorială siriană trebuie restaurată", a insistat Putin, care urmează să efectueze în scurt timp vizite în Arabia Saudită și în Emiratele Arabe Unite. 


Rusia, principalul aliat al regimului Bashar al-Assad, a început în septembrie 2015 o operațiune militară în această țară, la solicitarea Damascului, însă a efectuat două retrageri parțiale ale contingentului său militar, în martie 2016 și în aprilie 2017. Totodată, pe teritoriul Siriei se mai află militari din SUA, Iran și Turcia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5055 secunde