Putin a promulgat legea care extinde statutul de agent străin la persoane fizice

155
Putin a promulgat legea care extinde statutul de agent străin la persoane fizice - putin-1575410028.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a promulgat, luni, o lege controversată care permite extinderea statutului de agent străin la jurnaliști și internauți, un text denunțat de organizațiile de apărare a drepturilor omului, informează France Presse. 


Apărătorii pentru drepturile omului văd în această lege, votată la sfârșitul lunii noiembrie de către parlament, un risc suplimentar de cenzură și de amenințări la libertatea de expresie. 


Textul legii, publicat pe portalul oficial al Kremlinului pentru informații juridice, prevede intrarea lui imediată în vigoare. Ministerul Justiției rus poate desemna de acum drept agent străin persoane fizice care lucrează pentru mass-media încadrate în această clasificare, potrivit textului. 


Nouă organizații neguvernamentale din domeniul drepturilor omului, între care Amnesty International și Reporteri fără Frontiere, și-au exprimat îngrijorarea că aceste amendamente i-ar putea viza nu doar pe jurnaliști, ci pe toți bloggerii și internauții care beneficiază de burse, finanțări sau venituri de la media în cauză. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5507 secunde