Puigdemont poate fi arestat chiar dacă dispune de imunitate parlamentară

154
Puigdemont poate fi arestat chiar dacă dispune de imunitate parlamentară - puigdemont-1516533487.jpg

Articole recomandate

Parchetul general din Spania l-a avertizat, sâmbătă, pe liderul separatiștilor catalani Carles Puigdemont că imunitatea sa în calitate de membru al parlamentului nu va împiedica arestarea sa dacă el va reveni în Spania din Belgia pentru a fi învestit șef al guvernului catalan, relatează AFP.

Puigdemont a plecat la sfârșitul lunii octombrie în Belgia, cu puțin timp înainte de a fi inculpat de justiția spaniolă pentru "revoltă, răzvrătire și deturnare de fonduri", ca urmare a proclamării pe 27 octombrie, la Barcelona, a unei Republici catalane, rămasă fără efect și urmată de punerea sub tutelă a regiunii. Reales deputat regional pe 21 decembrie, Puigdemont este singurul candidat la funcția de șef al guvernului catalan, după un acord între formațiunea sa "Împreună pentru Catalonia" și un alt mare partid separatist Stânga republicană din Catalonia (ERC).

"Imunitate nu înseamnă impunitate": acesta este mesajul trimis de parchetul general lui Puigdemont, printr-un comunicat. "Garanția imunității nu înseamnă că nu se poate dispune plasarea în detenție prin ordin judiciar", se precizează în comunicat.

Procuratura a precizat că și alți separatiști, care beneficiază de imunitate parlamentară, se află în prezent în închisoare.

"Curtea Supremă a hotărât pentru aceleași fapte, având în vedere gravitatea lor, plasarea în detenție a unor persoane având același statut de deputat", arată parchetul spaniol. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4731 secunde