Psihologie și sexualitate. Justiția europeană, decizie fără precedent!

167
Psihologie și sexualitate. Justiția europeană, decizie fără precedent! - psihologie-1516893447.jpg

Articole recomandate

Oficialii maghiari în domeniul imigrației nu ar fi trebuit să supună un solicitant de azil nigerian la teste psihologice pentru a determina dacă acesta spune adevărul că este homosexual, a decis, ieri, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE),

relatează agenția Reuters, consultată de Agerpres.

Curtea de Justiție a UE, care a interzis efectiv utilizarea testelor pentru stabilirea orientării sexuale, considerând-o drept o invazie a celor mai intime aspecte ale vieții, a constatat că bărbatul neidentificat din Nigeria nu ar fi trebuit supus testelor care au inclus desenarea imaginii unei persoane în ploaie și testul petelor de cerneală Rorschach.

Bărbatul a depus o cerere prin care solicita statut de refugiat în orașul maghiar Szeged, în aprilie 2015. La acea vreme, Ungaria începea să se confrunte cu o creștere a numărului de migranți ilegali din Africa și din Orientul Mijlociu, care traversau granița din Serbia.

Nigerianul și-a motivat solicitarea pe baza faptului că, fiind homosexual, s-a confruntat cu persecuții în țara sa natală.

"Un astfel de test reprezintă o intervenție disproporționată în viața privată a solicitantului de azil", se arată în hotărârea CJUE.

Judecătorii din Luxemburg au menționat că executivul european contestă fiabilitatea acestor teste.

Pe baza testelor, psihologul desemnat de statul maghiar a concluzionat că nigerianul nu era homosexual, iar cererea sa de azil a fost respinsă.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a afirmat că se poate solicita opinia unui expert, însă acest lucru trebuie să se facă prin respectarea drepturilor omului și nu ar trebui să se bazeze pe o singură hotărâre judecătorească. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8414 secunde