Proteste la Varșovia împotriva reformelor din sistemul judiciar

488
Proteste la Varșovia împotriva reformelor din sistemul judiciar - proteste-1500292722.jpg

Articole recomandate

Câteva mii de persoane - 4.500, potrivit poliției - au manifestat, duminică, în fața parlamentului polonez, pentru a denunța reformele controversate din sistemul judiciar impuse de conservatorii aflați la putere, transmit AFP și Reuters.

"Jos Kaczor, dictator!", au scandat manifestanții. Kaczor, care în poloneză înseamnă rățoi, este porecla dată lui Jaroslaw Kaczynski, șeful partidului de guvernământ, din cauza asemănării fonetice cu numele său de familie.

Liderii principalelor două partide de opoziție, Platforma civică (PO, de centru) și Nowoczesna (liberal), Grzegorz Schetyna și Ryszard Petru, au pronunțat discursuri ferme, angajându-se să colaboreze îndeaproape pentru a se opune politicii partidului Dreptate și Justiție (PiS), condus de Kaczynski. 

Cele două camere ale parlamentului polonez au aprobat, săptămâna trecută, două proiecte de lege care, în ochii opoziției, reprezintă un pas către preluarea controlului sistemului judiciar de către majoritatea conservatoare și slăbirea separării puterilor în stat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3421 secunde