Proteste împotriva președintelui turc Erdogan, în Germania și Franța

236
Proteste împotriva președintelui turc Erdogan, în Germania și Franța - protestejpeg-1478439979.jpg

Articole recomandate

Câteva mii de manifestanți kurzi au protestat, sâmbătă, la Koln (Germania) și la Paris, Rennes și Marseille (Franța), împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan după arestarea de vineri a mai multor responsabili ai Partidul Popular Democrat (HDP), pro-kurd, informează AFP.

Manifestația de la Koln a decurs calm, cei 6.500 de protestatari arborând pancarte și fanioane care susțineau HDP și portrete ale politicienilor arestați. Numărul manifestanților a fost mult mai mic decât se așteptau organizatorii, care declaraseră că se pregătiseră pentru 10.000-15.000 de participanți.

Arestările de vineri au stârnit reacții negative din partea politicienilor germani, care și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu noul val de epurări în urma tentativei de lovitură de stat de la 15 iulie.

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steimeier, a anunțat, vineri, că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri turc în Germania și că a atras, cu această ocazie, atenția Turciei că încearcă să reducă opoziția la tăcere.

La Paris, aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat în Piața Republicii și scandat "Stop Erdogan, nu te atinge de aleșii noștri" și "Turcia bombardează, Europa păstrează tăcerea". Printre manifestanți, o reprezentată a asociației Franța-Kurdistan a cerut Franței și Uniunii Europene să înceteze "complicitatea la faptele regimului criminal al lui Erdogan". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3589 secunde