Protest împotriva lui Trump, la Bruxelles

131
Protest împotriva lui Trump, la Bruxelles - protesttrump-1531048115.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 1.400 de persoane, conform poliției, au manifestat sâmbătă la Bruxe-lles pentru pace și împotriva politicii lui Donald Trump, cu câteva zile înainte de venirea președintelui american în capitala Belgiei pentru un summit al NATO, relatează AFP.


"Vrem pace, nu război" sau "Fără război cu Iranul" se putea citi pe pancartele afișate de manifestanți, care au defilat într-o atmosferă de calm, unii fiind însoțiți de copii.


Manifestația a fost organizată de o platformă de asociații numită "Trump not Welcome" (Trump nu este binevenit) și care protestează împotriva perspectivei unei majorări a cheltuielilor pentru apărare în Europa, așa cum cere președintele american.
"Condamnăm apelul său (lansat către aliații europeni din NATO - n.r.) de a investi mai mult în cheltuieli cu apărarea și suntem indignați de politica sa de imigrație inumană, simbolizată prin copii închiși", au spus organizatorii.


"Suntem împotriva acestei logici în care militarizarea prevalează asupra unor dosare precum lupta împotriva sărăciei, apărarea climei, primirea de migranți etc", au transmis tinerii ecologiști belgieni (Ecolo J) ca moti-vație pentru participarea lor la această manifestație.


Donald Trump este așteptat la Bruxelles la 11 și 12 iulie pentru a participa la un summit cu ceilalți 28 de șefi de stat sau de guvern din NATO.


El ar urma să reitereze cerința SUA, formulată încă din 2014 în timpul lui Barack Obama, ca aliații europeni să aloce cel puțin 2% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru cheltuieli militare până în 2024.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4798 secunde