Programul nuclear iranian. Parisul ridică problema revenirii la sancțiunile ONU

177
Programul nuclear iranian. Parisul ridică problema revenirii la sancțiunile ONU - programul-1574972596.jpg

Articole recomandate

Franța a amenințat, miercuri, cu declanșarea mecanismului inclus în acordul din 2015 cu privire la programul nuclear iranian, care ar putea duce la restabilirea sancțiunilor ONU, după o serie de încălcări ale acestui text de către Iran, informează AFP. 


"La fiecare două luni, apare o abatere suplimentară a Iranului la text, încât îți pui problema astăzi, o spun foarte clar, cu privire la aplicarea mecanismului de reglementare a diferendelor care este prevăzut în tratat", a avertizat șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian. 


"Dată fiind succesiunea acțiunilor asumate de autoritățile iraniene, care sunt progresiv în ruptură cu conținutul JCPOA (acordul nuclear), problema se impune", a adăugat el în fața Comisiei afacerilor externe a Adunării Naționale, camera inferioară a parlamentului francez. 


Din luna mai, Teheranul a comis o serie de încălcări ale acordului internațional din 2015, care viza să garanteze natura pașnică a programului său nuclear, ripostând astfel la retragerea SUA din acest pact în 2018 și la restabilirea sancțiunilor americane severe, care asfixiază economia iraniană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.361 secunde