Procedură împotriva Ungariei. Budapesta se apără în fața miniștrilor UE

188
Procedură împotriva Ungariei. Budapesta se apără în fața miniștrilor UE - procedura-1568754733.jpg

Articole recomandate

Ungaria a contestat procedura lansată de Parlamentul European împotriva sa pentru risc de încălcare gravă a valorilor Uniunii Europene, la prima audiere în fața miniștrilor UE, luni, la Bruxelles, informează AFP. 
La finalul acestei reuniuni, miniștrii europeni au declarat că "rămân sesizați" în legătură cu dosarul și intenționează audieri ulterioare. 


Procedura prevăzută în articolul 7, care poate teoretic duce la suspendarea drepturilor de vot ale unei țări, a fost lansată de Parlamentul European împotriva Ungariei, condusă de suveranistul Viktor Orban, în septembrie 2018. Această procedură a fost declanșată și împotriva Poloniei, de data aceasta la inițiativa Comisiei Europene. 


Europarlamentarii și-au exprimat îngrijorările în legătură cu libertățile și valorile UE în Ungaria, în domenii precum presa, universitățile, drepturile minorităților și migranții, precum și în ceea ce privește independența justiției. 


Un comunicat franco-german a estimat tabloul general descris în raportul Parlamentului European cu privire la respectarea valorilor fundamentale ale Ungariei ca fiind îngrijorător. "Amenințările care apasă asupra statului de drept și drepturilor fundamentale în Ungaria ne privesc pe toți", continuă textul, care adaugă că valorile UE "condiționează la fel punerea în aplicare a politicilor noastre comune". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5164 secunde