Prințul moștenitor al Arabiei Saudite acuză Iranul de exploziile din Golful Omanului

146
Prințul moștenitor al Arabiei Saudite acuză Iranul de exploziile din Golful Omanului - mohammedbinsalman-1560687354.jpg

Articole recomandate

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a acuzat duminică Iranul, marele său rival regional, de atacurile asupra celor două tancuri petroliere produse joi în Golful Oman, într-un interviu acordat cotidianului Asharq al-Awsat, informează Agerpres.
 
"Regimul iranian nu a respectat prezența premierului japonez la Teheran și a răspuns la eforturile (diplomatice) ale acestuia atacând cele două petroliere, dintre care unul era japonez", a declarat prințul saudit.


"Nu dorim un război în regiune (...) dar nu vom ezita să reacționăm la orice amenințare la adresa poporului, suveranității, integrității teritoriale și intereselor noastre vitale", a avertizat Mohammed bin Salman.


Sâmbătă, ministrul saudit al energiei Khaled al-Falih a solicitat un răspuns prompt și decisiv la amenințările la adresa aprovizionării cu energie, ce decurg din "recentele acte teroriste".
 
Iranul, acuzat de SUA și Marea Britanie ca fiind la originea acestor atacuri, a negat cu vehemență orice implicare.


Iranul, riveran la Strâmtoarea Ormuz, prin care tranzitează o treime din transportul mondial de petrol pe mare, a amenințat în mai multe rânduri să blocheze strâmtoarea, în cazul unui atac din partea SUA.


Atacurile de joi au vizat o navă japoneză ce transporta metanol și un petrolier cipriot ce transporta benzină naphta, în momentul în care șeful guvernului japonez Shinzo Abe se afla în vizită la Teheran în speranța aplanării tensiunii dintre Iran și SUA. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1613 secunde