Prințul Charles promite să rămână neutru după urcarea pe tronul Marii Britanii

186
Prințul Charles promite să rămână neutru după urcarea pe tronul Marii Britanii - printul-1541692826.jpg

Articole recomandate

Prințul Charles al Marii Britanii, apărătorul unor cauze de mediu și autorul unor incursiuni uneori criticate în politică, a declarat, într-un interviu acordat BBC, că, după urcarea pe tron, va respecta neutralitatea impusă de acest statut, transmite AFP.

"Nu este același lucru a fi prinț de Wales cu a fi suveran", a afirmat moștenitorul coroanei britanice, într-una din puținele sale referiri la destinul său regal, într-un interviu acordat înaintea împlinirii a 70 de ani, la 14 noiembrie.

"Ideea că voi continua în exact același fel, dacă va fi să-i succed reginei, este o prostie totală, pentru că cele două situații sunt total diferite", a spus Charles.

Întrebat dacă va continua campaniile publice, el a răspuns: "Nu, nu se va întâmpla. Nu sunt atât de prost". "Înțeleg foarte bine că este un exercițiu separat să fii suveran. Prin urmare, înțeleg, desigur, în totalitate cum trebuie să funcționeze aceasta", a afirmat prințul de Wales, apărându-și însă activismul ca moștenitor al tronului.

Marea Britanie este o monarhie constituțională, în care monarhul are un rol formal în formarea guvernelor, dar obligația de a rămâne neutru, și este lipsit de putere politică efectivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3899 secunde